Inicia
SegurCaixa Adelas

Els avantatges de fer exercici quan s’és petit

 

​D'acord amb la OMS, la inactivitat física és al darrere d'1,9 milions de morts arreu del món, i 2,6 milions de morts es relacionen amb el sobrepès o l'obesitat. Aquesta organització també vincula el sedentarisme amb el 22% de les malalties coronàries, amb el 10-16% dels casos de càncer de mama, recte i colon, i amb la diabetis de tipus 2; unes patologies que han augmentat molt de pressa durant les últimes dècades.

26 estudis, a examen

Health Evidence s'encarrega de revisar diferents estudis que ja s'han fet, amb la intenció de determinar-ne el valor científic. Per poder valorar si l'exercici que els nens fan a l'escola té cap repercussió sobre la salut, Health Evidence ha tingut en compte 302 estudis sobre aquest tema. Després de revisar-ne la rellevància i les referències de les revisions Cochrane, encaminades a establir criteris d'actuació vàlids per als professionals de la salut, Health Evidence ha triat 26 estudis per a l'anàlisi.

Valors en comú

Tots els treballs que s'han seleccionat consideraven les taxes d'activitat física, de moderada a vigorosa, durant la jornada escolar; el temps que es dedicava a l'activitat física, i el temps que els nens miraven la televisió. Els estudis també tenien en compte valors relacionats amb la salut física dels participants: pressió arterial sistòlica i diastòlica, colesterol, índex de massa corporal (IMC), consum màxim d'oxigen i freqüència de pols.

Conclusions

La revisió d'aquests estudis mostra que el fet que s'apliquin de manera contínua intervencions encaminades a millorar l'activitat física a l'escola presenta efectes positius sobre els hàbits i la salut dels nens. Això no obstant, des de Health Evidence també assenyalen que els beneficis que els estudis atribueixen a l'activitat física no són gaire grans, fet pel qual recomanen que s'interpretin amb cautela. Convé, per tant, continuar investigant els beneficis de l'esport a llarg termini per aconseguir resultats més concloents i que generin més impacte sobre la població.

Millora la teva salut i qualitat de vida amb Adeslas. Apunta't als serveis de Prevenció i Plans de Cures que t'interessin.


< Volver a la Información de salud