Inicia
SegurCaixa Adelas

Ioga i aeròbic: una combinació cardiosaludable

 

Els pacients amb malalties cardíaques que fan ioga i aeròbic presenten menys factors de risc de patir malaltia cardíaca —com ara tensió alta, nivell de colesterol dolent elevat i un índex de massa corporal superior al saludable—, respecte dels pacients que només fan una de les dues activitats. Aquesta va ser la conclusió principal d'un estudi que es va presentar durant la vuitena cimera de l'Emirates Cardiac Society Congress, en col·laboració amb l'American College of Cardiology Middle East, que va tenir lloc l'octubre passat.

 

Plantejament del treball

Diversos estudis proven que introduir millores a l'estil de vida, paral·lament al tractament mèdic, ajuda a reduir el risc de mort i comorbiditats de la malaltia cardíaca. El ioga hindú és una combinació d'exercici complet de cos, ment i ànima, i una pràctica comuna arreu de la Índia. Els investigadors d'aquest estudi van analitzar específicament l'efecte del ioga indi i de l'entrenament aeròbic sobre els factors de risc coronaris de pacients amb diabetis del tipus 2 que tenien problemes de cor.

 

Com s'ha dut a terme la recerca?

L'estudi va examinar 750 pacients a qui s'havia diagnosticat prèviament una malaltia coronària. Un grup de 225 pacients va participar en l'exercici aeròbic; un altre grup de 240, en el ioga indi, i un tercer grup de 285, en els dos exercicis. Cada grup va fer tres sessions de sis mesos de ioga i/o exercicis aeròbics.

 

El ioga i l'aeròbic, plegats, són el doble de beneficiosos

Els participants que només van fer un tipus d'exercici van mostrar reduccions semblants en la pressió arterial, el colesterol total, els triglicèrids, l'LDL, el pes i la circumferència de la cintura. Això no obstant, el grup de participants que van fer ioga i exercici aeròbic, van mostrar una reducció dues vegades superior respecte dels altres grups. També van mostrar una millora significativa en la fracció d'ejecció del ventricle esquerre, la funció diastòlica i la capacitat d'exercici.

 

L'opinió dels experts

Tal com han declarat el doctor Sonal Tanwar, erudit en cardiologia preventiva, i el doctor Naresh Sen, cardiòleg consultor, tots dos de l'HG SMS Hospital de Jaipur, "El ioga indi i l'exercici aeròbic combinats redueixen l'estrès mental, físic i vascular, i poden conduir a una disminució de la mortalitat i la morbiditat cardiovascular. Els pacients amb malalties cardíaques es podrien beneficiar aprenent ioga indi i convertint-lo en una part rutinària de la seva vida quotidiana".

 

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

American College of Cardiology​


 

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin