ES · CAT

VACUNACIÓ DE LA GRIP

GRUPS DE RISC

Informació a mutualistes

Campanya de vacunació de la grip 2020-2021

La campanya de vacunació de la grip 2020-2021 es desenvolupa enmig de l’actual pandèmia de COVID-19.

Enguany, la compra de vacunes s’ha fet de manera centralitzada des del Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes. El subministrament de les dosis necessàries de vacunes per a la campanya de la grip, que començarà aviat, està assegurat per als mutualistes d’Adeslas. L’accés a aquestes vacunes serà, com en la campanya anterior, a través dels centres de vacunació concertats. L’accés a través d’oficines de farmàcia estarà limitat, ja que hi ha un subministrament restringit.

En el cas de la vacuna contra la grip, els mutualistes adscrits a Adeslas han de contactar amb el seu centre de referència, i és el facultatiu corresponent qui prescriu l’administració de la vacuna als pacients inclosos en els grups de risc. Cal tenir en compte que es necessita un informe del facultatiu per a persones de risc que no siguin majors de 65 anys.

Si l’adquisició es fes a l’oficina de farmàcia, el mutualista hauria d’abonar el preu íntegre de la vacuna i, posteriorment, amb la factura de la farmàcia, sol·licitar-ne el reintegrament a Adeslas. Tindrà dret a reintegrament sempre que tingui més de 65 anys o pertanyi a grups de risc i així estigui expressat a l’informe mèdic corresponent.

Per a qualsevol dubte, es pot posar en contacte amb Adeslas a través del telèfon d’informació que consta a la targeta o directament amb la delegació provincial d’Adeslas perquè se li indiqui, si és el cas, el procediment que cal seguir perquè li administrin la vacuna.