Icono home Juntos
ES · CAT
Juntos de SegurCaixa Adeslas logotipo

Al teu costat, protegint tot el que t’importa

10 raons per seguir la dieta mediterrània

Estar confinats a casa durant molt de temps pot resultar una amenaça per a una alimentació saludable. La dieta mediterrània és la més indicada per a aquests dies de confinament.

Dieta Mediterránea

Per passar la quarantena de manera saludable, és fonamental que adaptis la dieta a les noves necessitats nutricionals que exigeix aquesta situació: t’ajudaran a cuidar el cos i, també, la ment.

La dieta mediterrània té innombrables beneficis per a l’organisme, i una prova n’és que l’OMS la considera un referent pel que fa a alimentació saludable 1. Els experts de la Fundació Dieta Mediterrània2 et donen deu raons per les quals la dieta mediterrània és una de les més saludables del món (si és que no es tracta de la més saludable):

I ara, A cuinar!

No n’hi ha prou de tenir els aliments adequats, també és fonamental fer servir tècniques de cuina saludables que, a més de millorar-ne el sabor, redueixen les calories.

ORGANITZA’T! Per a algunes persones és una temptació estar tot el dia a prop de la cuina, sobretot ara, que estem molt més temps a casa. Per això és important que t’imposis un horari i que el compleixis. Fes cinc àpats diaris, adaptats a les necessitats de cada moment.

#QuedatACasa

FONTS

1. What national and subnational interventions and policies based on Mediterranean and Nordic diets are recommended or implemented in the WHO European Region, and is there evidence of effectiveness in reducing noncommunicable diseases? OMS, 2018.

2. ¿Qué es la dieta mediterránea? Fundació Dieta Mediterrània. Pàgina visitada el 23 de març de 2020.

3. Técnicas de cocina saludables: mejoran el sabor y reducen las calorías. Clínica Mayo. Novembre, 2018.

ALTRES ARTICLES

Com explicar als infants el brot de coronavirus Aprenent a dormir Ara, més que mai, t’has de moure Consells per enfortir el sistema immune Cura emocional per als sèniors enfront del coronavirus Treballar durant la quarantena