Icono home Juntos
ES · CAT
Juntos de SegurCaixa Adeslas logotipo

Al teu costat, protegint tot el que t’importa

Com explicar als infants el brot de coronavirus

L’arribada del coronavirus afecta psicològicament els més menuts de casa. Com se’ls pots explicar el que està passant perquè s’adaptin a les noves circumstàncies sense alarmar-los massa?

Niños jugando en casa durante la cuarentena

Explicar als infants què és el coronavirus i com ens en podem protegir és una missió molt complexa que cal afrontar tenint clares un seguit de recomanacions: donant importància a la prevenció de la transmissió del virus (mesures d’higiene i aïllament social) i reduint situacions d’alarma que els puguin afectar.

Els experts del Col·legi Oficial de la Psicologia de Madrid han elaborat un document amb indicacions adreçades a pares, professionals i familiars de menors orientades a promoure un afrontament adequat del brot de coronavirus - Covid-19.1 Les pautes que ofereixen estan adaptades a nens i nenes de 4 a 10 anys perquè, tal com expliquen, en edats més precoces la idea és més abstracta i requereix una adaptació més senzilla. D’altra banda, a partir dels 10 anys ja entenen conceptes més complexos, sense necessitat de fer adaptacions tan concretes com en aquesta etapa evolutiva.

Per dur a terme aquesta delicada missió, és fonamental que la informació que se’ls ofereix compleixi les premisses següents:

Què cal explicar-los sobre el coronavirus?

IMPORTANT: eviteu fer referència a les persones que estan malaltes o que han mort.

La higiene: el “superpoder” que els protegeix

És un bon moment per transmetre’ls mesures d’higiene per a tota la vida. Expliqueu-los que és important seguir les recomanacions i les mesures de prevenció que determinin les autoritats sanitàries i confiar-hi, perquè saben el que han de fer, ja que disposen dels coneixements i els mitjans. Des del Col•legi Oficial de la Psicologia de Madrid proposen uns jocs senzills que els ajudaran a interioritzar aquestes normes d’higiene:

CLICA LA IMATGE PER IMPRIMIR EL DIBUIX I PINTAR-LO AMB ELS TEUS FILLS...

dibujo para colorear Covid

#QuedatACasa

FONTS

1. Recomendaciones psicológicas para explicar a niños y niñas el brote de Coronavirus - Covid 19. Col•legi Oficial de la Psicologia de Madrid. Març 2020.

ALTRES ARTICLES

10 raons per seguir la dieta mediterrània Aprenent a dormir Ara, més que mai, t’has de moure Consells per enfortir el sistema immune Cura emocional per als sèniors enfront del coronavirus Treballar durant la quarantena