Icono home Juntos
ES · CAT
Juntos de SegurCaixa Adeslas logotipo

Al teu costat, protegint tot el que t’importa

L’impacte psicològic del confinament i com reduir-lo

Passar molt de temps a casa, la sobreinformació a la qual ens veiem sotmesos cada dia i, sobretot, la por que tenim de la malaltia ens pot passar factura psicològica durant i després del confinament.

Impacto psicológico del confinamiento

Por per l’estat de salut dels grans i el propi, vigilar i obsessionar-se amb qualsevol símptoma que pugui ser semblant a la Covid-19 i problemes de concentració i de son són alguns dels aspectes psicològics més comuns que cal abordar des del primer moment del confinament per poder evitar-los o minimitzar-los.1.

El confinament per als més de 47 milions de persones que viuen a Espanya serà, de moment, d’un mes, tot i que es podria estendre més segons que avancin els esdeveniments. Per poder passar aquest temps, aïllat de familiars i amics (i en alguns casos, sols), el Col•legi Oficial de Psicologia de Madrid ens ofereix les recomanacions següents per evitar els possibles problemes psicològics que poden aparèixer durant aquest període:2:

FONT

1. Samantha K Brooks et al. The psychological impact of quarantine and how to reduce it: rapid review of the evidence. Febrer, 2020.

2. Recomendaciones dirigidas a la población para un afrontamiento eficaz ante el malestar psicológico generado por el brote de Coronavirus – Covid-19. Col•legi Oficial de Psicologia de Madrid. Març 2020.

ALTRES ARTICLES

Convivint amb el coronavirus Desmentint mites sobre la Covid-19 Creamos un fondo de apoyo de 160 millones para nuestros prestadores sanitarios SegurCaixa Adeslas aporta 2,7mm € al fondo de ayuda para sanitarios Com explicar als infants el brot de coronavirus Ara, més que mai, t’has de moure Consells per enfortir el sistema immune Treballar durant la quarantena