Informació sobre tractaments dentals

Tot el que necessites saber sobre els tractaments d’ortodòncia i implants

Ortodòncia per als infants: ortodòncia interceptiva

Ortodòncia per als infants: ortodòncia interceptiva

Hi ha algunes condicions respecte de la posició dels maxil·lars i les dents dels infants que són més fàcils de corregir si es fa a la primeria.

El tractament ortodòntic interceptiu infantil aconsegueix prevenir problemes que més endavant podrien ser més greus. Aquesta mena de tractaments proporcionen al professional l’oportunitat de controlar la posició futura de les dents permanents actuant sobre l’estructura de la mandíbula i l’os maxil·lar, a més de la posició de les dents en si, quan a la boca encara hi ha les dents temporals.

Els beneficis principals dels tractaments d’ortodòncia infantil són:

  • Un pronòstic més efectiu a l’hora d’avaluar l’erupció de les dents permanents.
  • La capacitat de corregir qualsevol hàbit que pugui causar problemes en el desenvolupament dels maxil·lars, com ara mamar-se el dit o empènyer les dents amb la llengua.
  • Corregir problemes d’oclusió com ara la mossegada oberta, la mossegada creuada o la sobremossegada.
  • La capacitat de corregir el creixement de la mandíbula i el maxil·lar per acomodar-hi les dents emergents.
  • Reduir el risc de danys a les dents permanents que comencen a sortir. La capacitat de millorar l’aparença de la criatura.
  • Alleugerir, en un futur, el tractament d’ortodòncia correctiu, que probablement seria més invasiu si es prescindís d’aquesta primera fase.

La revisió amb un l’ortodoncista o l’odontopediatre, és recomanable a partir de l'erupció del primer molar, és a dir, 6 anys.

Si després d’una primera consulta amb l’ortodoncista o l’odontopediatre s’arriba a la conclusió que cal aplicar un tractament d’aquest tipus, es duu a terme en dues fases: la primera fase comença de manera immediata, mentre l’infant encara té la majoria de les dents de llet; la segona fase es duu a terme a mesura que la criatura va creixent, en el moment apropiat, determinat per les necessitats correctives i el creixement dental.

ARA: Estalvia fins a un -50% en la teva ortodòncia amb una assegurança dental  Adeslas.

Fases d’un tractament d’ortodòncia per a infants

La primera fase, la fase primerenca, engloba com a objectius aconseguir una masticació correcta, corregir hàbits orals nocius i evitar o interceptar qualsevol problema durant el desenvolupament de l’infant. També es guia el creixement dels ossos de la mandíbula i el maxil·lar que sosté les dents, perquè quan erupcionin ho facin en una posició correcta.

La segona fase s’ha dissenyat per moure les dents permanents fins a les posicions finals per millorar-ne la funcionalitat i afavorir la bona aparença facial de la criatura.

En definitiva, el tractament ortodòntic i el creixement de l’infant estan destinats a complementar-se.
Per aquest motiu, sincronitzar el tractament amb les etapes de creixement i desenvolupament dental de la criatura pot alleugerir tractaments més dràstics i invasius en el futur.

Respecte del temps, cal destacar que cada cas és diferent i, com que l’evolució depèn de diversos factors, com ara el creixement de l’infant o la seva col·laboració en el tractament, fer-ne una estimació és complicat. Això no obstant, el més normal és que la primera fase duri de 8 mesos a 1 any i mig, mentre que la segona, d’1 any i mig a 2 anys i mig.

New Call-to-action