Informació sobre tractaments dentals

Tot el que necessites saber sobre els tractaments d’ortodòncia i implants

Què són els bràquets? De quins tipus n’hi ha?

Què són els bràquets? De quins tipus n’hi ha?

Els bràquets, dins del conjunt d’un tractament d’ortodòncia, són una sèrie de petites peces quadrangulars que van enganxades a les dents i que, unides entre si per un arc metàl·lic, permeten que les dents es moguin per dur-les a la posició desitjada.

Tipus de bràquets

N’hi ha de diferents tipus segons la composició:

Bràquets metàl·lics

Són els més habituals sobretot per als infants i els adolescents. El tractament amb aquesta mena de bràquets funciona perfectament, i s’obtenen resultats excel·lents.

Estan fabricats en acer, de manera que resisteixen molt bé la humitat i l’oxidació, i a més són forts i robustos. Són el tractament més econòmic, tot i que també el menys estètic.

Bràquets de resina o policarbonat

Són bràquets estètics de plàstic a base de policarbonat. Són transparents i, dins del tipus de bràquets estètics, són els més econòmics. L’inconvenient més gran és que amb el temps es tenyeixen i es poden deformar. Per això, només es fan servir en tractaments molt curts.

ARA: Estalvia fins a un -50% en la teva ortodòncia amb una assegurança dental  Adeslas.

Bràquets ceràmics

Aquesta mena de bràquets són blancs opacs, cosa que els fa molt més estètics que els bràquets metàl·lics.

Igual que els bràquets metàl·lics, aquests aconsegueixen alinear i col·locar les dents fins a la posició que es desitja i l’avantatge més important en comparació amb els de resina és que no es tenyeixen.

Bràquets de safir

Aquests bràquets són els de gamma més alta. Són transparents, de manera que a la boca són pràcticament invisibles i, en conseqüència, més discrets.

Com que tenen una estructura cristal·lina, transparenten el color de la dent i no es tenyeixen ni canvien de color durant el tractament. Els moviments dentals són tan eficients com amb els bràquets metàl·lics.

Bràquets linguals

Estan fabricats en or i a mida per a cada pacient, i a diferència de tots els bràquets anteriors, que es col·loquen a la part frontal de les dents, aquests se situen a la part posterior, i es converteixen en els bràquets invisibles per excel·lència.

Tot i que es col·loquen a la part interna de les dents, no dificulten la parla ni la masticació. L'ortodòncia lingual combina una gran eficàcia i una gran estètica.

Donat que hi ha moltes opcions, l’ortodoncista, després d’un estudi de la situació, serà qui et guiarà a l’hora de triar el millor tipus de bràquet per solucionar ràpidament i eficaçment el problema.

New Call-to-action