Inicia
SegurCaixa Adelas

2n Fòrum d'Assegurances de Salut organitzat per Adeslas SegurCaixa

Segundo Foro
  • L'assegurança de salut incideix directament en menys absentisme, estalvi de costos en salut per empleat i augment de la productivitat
  • Cal invertir en salut, especialment en polítiques de prevenció i detecció precoç
  • L'assegurança de salut ocupa el primer o segon lloc en els beneficis socials més valorats pels empleats. És el més destacat pel 70,2% dels treballadors
  • Cal conscienciar el ciutadà de la responsabilitat que té en la seva salut

Madrid, 13 de juny de 2013. Adeslas SegurCaixa ha celebrat el 2n Fòrum d'Assegurances de Salut, amb l'assistència de més de 300 persones, els principals representants del sector: directius de RH de les primeres empreses espanyoles, Professionals Sanitaris, Mediadors, Consultors i Institucions, entre d'altres.

L' obertura va tenir lloc a càrrec del Sr. Javier Murillo, Conseller-Director General d'Adeslas SegurCaixa, el qual va expressar que l'assegurança de salut esdevé una eina eficaç per atreure i retenir els professionals amb una oferta retributiva més àmplia i flexible. Estem convençuts que l'assegurament dels col·lectius d'empresa és un dels elements clau de la sostenibilitat del Sistema Sanitari de cara al futur, com a part de la solució de la demanda sanitària dels ciutadans. Va aportar la dada que el 70,2% dels treballadors destaquen que l'assegurança de salut és el benefici social més valorat (Baròmetre de Salut elaborat per Adeslas SegurCaixa 2012).

Tot seguit va donar pas a la primera ponència, que va comptar amb la participació del Professor d'Economia de la Salut de la Universitat de Califòrnia (Berkeley), el Sr. Richard M. Scheffler, el qual va apuntar que el sistema sanitari a Espanya és ineficient, a causa de la menor ràtio d'infermeres per metges, els quals assumeixen tasques de menys especialització. Això no obstant, s'observa una tendència creixent a Espanya cap a l'especialització dels metges.

Posteriorment, va intervenir el Sr. Julián García Vargas, Exministre de Sanitat, el qual va comentar que la crisi econòmica ens ha portat a enfrontar-nos a una realitat que ja es coneixia. El Sistema Públic de Salut, va assenyalar, s'ha de reformular. No tenim una idea clara del conjunt del Sistema Nacional de Salut, que és la suma del públic i el privat. Caldria haver tingut en compte el caràcter mixt de la Sanitat. En tot cas, segons Julián García Vargas, malgrat que l'esperen anys difícils, el Sistema Públic de Salut espanyol no es col·lapsarà, subsistirà, i estarà més ben delimitat i gestionat. No hem de continuar sobrecarregant-lo, afegeix, ja que no pot arribar a tot.

El Sr. Francisco J. Fernández, director de Diario Médico i Correo Farmacéutico, d'Unidad Editorial, moderador del col·loqui, va donar pas a la taula rodona orientada a L'Assegurança de Salut a les Empreses, que va comptar amb la participació del Dr. José Alberto Garrido,, responsable del departament de medicina assistencial d'Iberdrola; el Sr. Leo Pesquera responsable per a Iberia de l'àrea de salut i beneficis per a empleats a Mercer; el Sr. José Ramón Rubio, vicepresident del grup hospitalari Quirón, i el Sr. Ignacio Riesgo, director de sanitat a PricewaterhouseCoopers.

Entre les conclusions més destacades, el Sr. José Alberto Garrido va afirmar que l'assegurança de salut es col·loca en primer o, a tot estirar, segon lloc entre els incentius més valorats pels treballadors en una companyia.

Per la seva banda, el Sr. José Ramón Rubio va recordar que la sanitat privada suposa un 26,2% de la despesa sanitària nacional i representa un 2,5% del PIB, xifres gens menyspreables. Segons la seva opinió, la importància de l'assegurança de salut privada a Espanya és destacada i gaudeix de bona imatge. Segons el Baròmetre Sanitari IDIS 2013, el89% dels assegurats la recomanarien a familiars i amics.

Així ho va confirmar també el Sr. Ignacio Riesgo, que va apuntar durant la seva presentació que Espanya té un grau de penetració més gran d'Assegurances de Salut que el Regne Unit (país de referència en el nivell de desenvolupament de l'assegurament).

El Sr. Leo Pesquera va intervenir sobre la importància de la figura del mediador i va indicar que, d'una banda, assessoren clients i empreses, duent a terme una important tasca de fidelització, i pel que fa a les asseguradores, són un excel·lent canal de distribució dels seus productes.

L'assegurança col·lectiva de salut està tenint un creixement exponencial en els últims anys (representa el 35%) i la figura del mediador hi ha contribuït, va apuntar.

Tot seguit, va tenir lloc la segona taula de debat sobre Benestar i Salut: Rendibilitat i Competitivitat a l'Empresa. Els Programes de Salut: Un Imperatiu Estratègic..

Hi va intervenir com a ponent el Dr. Javier Sanz, director del servei de medicina del treball i prevenció de riscos laborals de Deloitte, el qual va emfatitzar la relació entre salut i rendiment laboral. Va assenyalar la importància de la prevenció, de l'educació en salut per als ciutadans i empleats, i el fet d'evitar factors de risc. En definitiva, va ressenyar la importància de conscienciar els ciutadans i empleats que són els primers responsables de la seva salut. D'aquesta manera, els empleats se sentiran més motivats i l'absentisme serà menor, dos factors que incideixen directament en la productivitat.

La darrera intervenció va anar a càrrec de la Sra. Núria Mas, economista de la salut i professora de l'IESE Business School, que va enfocar el seu missatge en el ROI empresarial dels programes de canvi d'estil de vida.

Va exposar idees per crear empreses més saludables i entorns més positius, tot implicant-hi els empleats a través de la incentivació, no pas de la prohibició o de l'obligatorietat.

Totes aquestes iniciatives es tradueixen, va recalcar, segons estudis d'empreses americanes, en el fet que per cada dòlar invertit per empleat es genera un benefici de 6 dòlars, a causa de la reducció de l'absentisme, pel fet d'anar menys al metge o poder-ho fer amb més flexibilitat, horaris més amplis, menys temps d'espera a les consultes, etc.; i en la millora de la productivitat, ja que els empleats se senten més motivats perquè es troben molt millor gràcies a la feina de conscienciació sobre la salut a la seva empresa.

Finalment, va clausurar aquest 2n Fòrum d'Assegurances de Salut, el Sr. Juan Hormaechea, President Executiu d'Adeslas SegurCaixa, el qual va fer algunes reflexions sobre l'evolució del sector assegurador, focalitzant-se en el ram de salut, i va donar algunes dades de la companyia

El desenvolupament d' Adeslas SegurCaixa el 2012 i els primers mesos del 2013 van superant els nostres objectius, sustentats en les fortaleses d' Adeslas SegurCaixa: orientació al client i a les seves necessitats, distribució multicanal i esforç innovador i de qualitat en tots els nostres productes i serveis. D'altra banda, va destacar el ferm compromís d'Adeslas SegurCaixa amb la gestió responsable i la sostenibilitat, tenint en compte el seu impacte ètic, econòmic, ambiental i social.

 

SegurCaixa Adeslas és la companyia de no-vida líder a Espanya en assegurances de salut, participada per Mutua Madrileña –i integrada en el seu grup empresarial– i CaixaBank. Juan Hormaechea n'és el President Executiu i Javier Murillo, el Conseller-Director General.

DOCUMENTS D'INTERÈS
Documento en formato PDFDescaregar la nota de premsa (140 Kb.) Abre en ventana nueva
Més continguts del Fòrum a:www.forodesegurossalud.comAbre en ventana nueva