Inicia
SegurCaixa Adelas

L'assegurança de salut privada és el benefici social més valorat pels treballadors

Clausura del discurso
Presentació del Baròmetre de salut 2012 durant la celebració del primer Fòrum d'Assegurances de Salut
  • El Baròmetre d'Assegurances de Salut 2012 destaca que el 70,2% dels empleats que tenen una assegurança de salut a través de l'empresa considerarien una gran pèrdua deixar de tenir-la en canviar de feina.
  • La flexibilitat d'horaris i l'estalvi de temps per accedir a la sanitat privada són els factors més destacats pel 93% dels enquestats.
  • La contractació d'una assegurança de salut per part de l'empresa contribueix a reduir l'absentisme laboral i augmenta la productivitat.
  • Els resultats del Baròmetre s'han presentat en el marc del primer Fòrum d'Assegurances de Salut, que ha comptat amb l'assistència de més de 300 persones de l'àmbit empresarial i institucional.

Madrid, 13 de junio de 2012.-Adeslas SegurCaixa ha presentat avui el Baròmetre de Salut 2012 durant la celebració del primer Fòrum d'Assegurances de Salut. L'estudi remarca el paper de l'assegurança de salut en l'àmbit de l'empresa i recull la valoració que fan els empleats que es beneficien d'una assegurança col·lectiva, així com les diferents percepcions del servei entre els usuaris de la sanitat privada i pública.

La principal conclusió del Baròmetre és que el benefici social més valorat pels empleats és l'assegurança de salut, enfront d'altres beneficis socials. En total, el 70,2% dels qui tenen contractada una assegurança de salut a través de l'empresa consideren que seria una gran pèrdua deixar de tenir-la en cas de canviar de feina.

Els enquestats també han realitzat una valoració dels principals avantatges que acompanyen l'assegurança de salut privada. En aquest sentit, el 93% dels participants destaquen com a beneficis principals l'estalvi de temps i la flexibilitat a l'hora de triar especialistes i horaris.

Així mateix, un dels principals motius de contractació de les assegurances de salut a través de l'empresa són el preu i la inclusió de familiars a les pòlisses, així com la facilitat per accedir a millors cobertures o la possibilitat de no tenir carències.

Un de cada tres enquestats té contractada una assegurança de salut privada i, d'ells, un 31,7% l'han obtingut a través de les empreses per a les quals treballen, alhora que aquest percentatge és superior a mesura que augmenta la mida de l'empresa.

El Baròmetre mostra que la contractació d'una assegurança de salut per part de l'empresa ofereix un valor afegit i una eina d'incentivació per als empleats. Aquestes mesures d'incentivació són beneficioses per a la companyia, ja que s'incrementa la productivitat laboral i la reducció de l'absentisme.

L'estudi també ha servit per prendre el pols sobre l'opinió que tenen els assegurats respecte a la medicina preventiva. El resultat ha constatat que set de cada deu enquestats consideren que aporta un valor addicional important, i és una cobertura que aporta una clara diferenciació entre les assegurances de salut privades.

Primer Fòrum d'Assegurances de Salut

La presentació del Baròmetre de Salut s'enquadra en el debat sobre el futur de la sanitat a Espanya que s'ha plantejat avui durant la celebració del primer Fòrum d'Assegurances de Salut.

La jornada ha aplegat més de 300 assistents, entre ells membres de l'Administració pública, directius d'empreses, consultors i altres empreses relacionades amb el sector sanitari.

El primer Fòrum d'Assegurances de Salut ha reunit reputats experts que han pres el pols al sistema sanitari espanyol, i han obert el debat sobre els nous reptes i oportunitats de la sanitat, tant des de la perspectiva pública com des de la privada, així com en un entorn de col·laboració mútua.

El primer panel s'ha organitzat sota el títol: "La contribució de l'assegurança de salut privada en l'entorn corporatiu," i s'hi han presentat, entre altres continguts, les conclusions del Baròmetre de salut. La segona part del Fòrum ha girat al voltant de: "El futur de la sanitat: desafiaments en l'actual context econòmic".

Intervencions en el Primer Fòrum d'Assegurances de Salut

Juan Hormaechea, President Executiu de SegurCaixa Adeslas, i Javier Fernández- Lasquetty, Conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, han clausurat el primer Fòrum d'Assegurances de Salut.

Juan Hormaechea ha destacat durant la seva intervenció que "des de SegurCaixa Adeslas continuem apostant fermament per la col·laboració amb la sanitat pública, contribuint a preservar el futur del Sistema Nacional de Salut. En el context actual, l'assegurança de salut privada és una eina important per millorar l'eficiència del conjunt del sistema sanitari i els dos sistemes són, i han de continuar sent, complementaris".

Javier Fernández-Lasquetty ha clausurat el Fòrum afirmant que "Madrid és la regió amb una penetració més gran de l'assegurança sanitària privada, un 39%, la qual cosa és extraordinàriament bona per a tots els madrilenys, no solament per als qui la tenen contractada, i que contribueix a la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut. Espanya disposa d'un dels millors sistemes sanitaris del món, i en aquests moments hem d'esforçar-nos per aprofitar al màxim la qualitat dels nostres serveis." Per acabar la seva intervenció, el Conseller ha declarat que "la sanitat privada no és un enemic de la sanitat pública, sinó al contrari"

El Fòrum s'ha inaugurat amb la ponència magistral que ha ofert el Dr. Santiago Dexeus sobre el paper de la dona en l'entorn empresarial. Per la seva banda, també en l'acte d'inauguració, Javier Murillo, Conseller-Director General de SegurCaixa Adeslas ha manifestat que "l'assegurança de salut privada exerceix una funció social i solidària, ja que la població assegurada no fa servir, o utilitza menys, el Servei Nacional de Salut, alliberant així recursos públics. El sector privat de salut pot ser part de la solució, a través de diverses línies possibles de col·laboració."


SegurCaixa Adeslas és la companyia de no vida, líder a Espanya en assegurances de salut, participada per Mutua Madrileña –i integrada en el seu grup empresarial– i CaixaBank. Juan Hormaechea n'és el President Executiu, Tomàs Muniesa n'és el Vicepresident i Javier Murillo, el Conseller-Director General.


DOCUMENTS D'INTERÈS
Documento en formato PDFDescarregar la nota de premsa (71 Kb.)Abre en ventana nueva