Com s’identifica la urticària en la canalla?

Publicat:
 •
Share

Pòdcast
Nens

Descubre cómo identificar la urticaria en niños – Adeslas Salud y Bienestar

En aquest episodi de Sin Cita Previa abordarem la urticària durant la infància. La urticària és una malaltia dermatològica caracteritzada per l’aparició de faves o favasses que surten a qualsevol zona del cos i que es caracteritzen perquè produeixen molta picor. Aquestes lesions broten a conseqüència d’una resposta inflamatòria del sistema immunològic, en la majoria dels casos, a causa de l’exposició a un al·lergen.


Aquestes lesions poden aparèixer a qualsevol part del cos i presentar-se de manera aïllada o unir-se formant plaques. Les lesions poden aparèixer, desaparèixer i tornar a aparèixer al cap de minuts o hores. La durada de les lesions és variable, però en general desapareixen al cap de 24 hores.

És important destacar que la causa de la urticària no sempre és al·lèrgica, i en molts casos no se’n pot determinar la causa exacta. Tot i que de vegades pot estar relacionada amb una infecció, picades d’insectes, aliments, fàrmacs, pol·len…, el més comú és que aparegui sense motiu aparent, com amb l’estrès, exercici, transpiració excessiva... Això sol generar preocupació en els pares, que tendeixen a associar les taques amb una al·lèrgia i acudeixen ràpidament a urgències.

Tipus d’urticària 

Urticària aguda

En el cas de la urticària aguda, és a dir, la que dura menys de sis setmanes, el tractament inicial es basa en l’ús d’antihistamínics, fàrmacs que ajuden a controlar la picor i la inflamació.

És important tenir en compte que les lesions de la urticària poden desaparèixer i tornar a aparèixer, fet que crea un efecte de muntanya russa que pot generar preocupació en els pares.

Urticària crònica

En el cas de la urticària crònica, és a dir, la que dura més de sis setmanes, cal fer-ne un estudi més exhaustiu per determinar-ne la causa subjacent i proporcionar-hi el tractament més adequat.

Et convidem a escoltar l’episodi del pòdcast, en el qual trobaràs més informació sobre la urticària en la infància. No te’l perdis!

 

 

Referències:

1Urticària en la infància, de Sin Cita Previa, amb Dos Pediatras en Casa. Març 2024.