Solicitar reembolso online

Com es pot sol·licitar un reemborsament on-line?

Sol·licita el reemborsament de consultes, proves mèdiques, sessions de psicoteràpia, rehabilitació, ingressos hospitalaris o altres de coberts per la pòlissa, totalment on-line des de l’Àrea Client o des de l’app Adeslas Salud y Bienestar.

 

Entra a l' Àrea Clients, a l’apartat de  Reemborsaments. Si encara no aquestes registrat pots fer-ho en aquesta mateixa pàgina.

O fes-ho a través de l’app d’Adeslas Salud y Bienestar a Les meves gestions > Reemborsaments.

 

Tria el tipus de reemborsament que vols sol·licitar i comprova la documentació que has d’aportar. 
Selecciona l’assegurat i emplena les dades sol·licitades.

 

Adjunta la documentació necessària i finalitza el procés.

Com puc fer el seguiment del reemborsament?

 

Entra a l' Àrea Clients, a l’apartat de Reemborsaments

O fes-ho a través de l’app d’Adeslas Salud y Bienestar a Les meves gestions > Reemborsaments.

Si encara no estàs registrat als serveis digitals d’Adeslas, ho pots fer als dos llocs.

 

A la pantalla principal de la secció “Reemborsaments” trobaràs les teves últimes sol·licituds i, des d’allà, podràs accedir al detall de cadascuna.   

 

Si tens alguna sol·licitud pendent d’informació addicional la pots adjuntar des d’allà.

Encara tens dubtes?

A continuació disposes d'una guia en PDF, en la qual pots trobar tota la informació de com sol·licitar el teu reemborsament. És molt senzill!

 

Necessites ajuda?

Durant tot el procés de la sol·licitud del teu reemborsament, podràs resoldre els teus dubtes utilitzant el xat que tindràs a la part inferior dreta de la pantalla.

 Recordeu que també podeu contactar amb nosaltres mitjançant facebook o  twitter i escriure'ns un missatge privat amb els vostres dubtes o consultes.

×

Per calcular el preu de l’assegurança, si us plau, accepta la informació següent

Informació legal: recorda que pots desistir del contracte, sense haver-ne d’indicar els motius i sense que se t’apliqui cap penalització, durant els primers trenta dies naturals des de la data en què l’assegurador et faciliti la documentació corresponent a la pòlissa.

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable del tractament: SegurCaixa Adeslas, SA d’Assegurances i Reassegurances.
  • Finalitat i legitimació: basant-nos en el desenvolupament de mesures precontractuals d’acord amb la teva sol·licitud (execució de contracte) tractarem les teves dades personals per tramitar la simulació d’assegurança, com també per fer el perfilat per calcular l’import de la prima. Així mateix, les dades de contacte es faran servir per enviar-te la informació derivada de la sol·licitud.
  • Conservació: en cas que no es formalitzi la pòlissa passats deu dies hàbils des de la data de finalització de validesa d’aquesta simulació, les dades que conté se suprimiran.
  • Destinataris: les dades facilitades no se cediran a tercers, tret d’obligació legal o per prestar el servei.
  • Informació addicional i exercici de dret: pots consultar més informació sobre la política de protecció de dades de SegurCaixa Adeslas i, especialment, sobre com exercir els drets d’accés, rectificació, supressió i altres, a la pàgina web següent: Protecció de dades