Assegurances de la llar
Declarar sinistre

 Has tingut cap sinistre a casa? 

inundación en hogar

Què és un sinistre?

Un sinistre és qualsevol dany o pèrdua provocat per un fet que es produeix de manera sobtada, accidental i imprevista, amb conseqüències establertes a les cobertures del contracte. Per exemple, el trencament d’un vidre o d’un element sanitari a conseqüència d’un impacte.

En canvi, els danys o les avaries que es produeixin per l’ús i el desgast continuat pel pas del temps no tenen consideració de sinistre. Per exemple, l’estufament de la pintura pel pas del temps.  

Com es comunica un sinistre de llar?

A continuació, t’expliquem el passos que cal seguir per declarar un sinistre de l’assegurança de llar:

- Si tens un sinistre urgent, és a dir, no pots accedir a casa teva o no tens llum o aigua, truca’ns al 900 50 50 40 o al 91 489 43 17.

- Per a qualsevol altre cas, pots comunicar-ho des de l’Àrea Client seleccionat l’opció “Declarar sinistre” que trobaràs a la pòlissa de llar.

Confirma les dades i indica’ns si es tracta d’una urgència. Es consideren sinistres urgents quan l’assegurat no pot accedir a l’habitatge o no té llum o aigua.   

Indica els detalls del sinistre i aporta tanta informació com puguis sobre els béns danyats.  

En el cas de robatoris o actes vandàlics, et demanarem la denúncia a les autoritats.

Si vols, pots adjuntar fotografies o documents.

A més, pots concertar una cita amb el professional triat segons la disponibilitat.

Un cop enviat, gestionarem el sinistre al més aviat possible.

 

Farem la visita al domicili, revisarem tota la documentació i contactarem amb tu de seguida que puguem per informar-te sobre la resolució del sinistre.

×

Per calcular el preu de l’assegurança, si us plau, accepta la informació següent

Informació legal: recorda que pots desistir del contracte, sense haver-ne d’indicar els motius i sense que se t’apliqui cap penalització, durant els primers trenta dies naturals des de la data en què l’assegurador et faciliti la documentació corresponent a la pòlissa.

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable del tractament: SegurCaixa Adeslas, SA d’Assegurances i Reassegurances.
  • Finalitat i legitimació: basant-nos en el desenvolupament de mesures precontractuals d’acord amb la teva sol·licitud (execució de contracte) tractarem les teves dades personals per tramitar la simulació d’assegurança, com també per fer el perfilat per calcular l’import de la prima. Així mateix, les dades de contacte es faran servir per enviar-te la informació derivada de la sol·licitud.
  • Conservació: en cas que no es formalitzi la pòlissa passats deu dies hàbils des de la data de finalització de validesa d’aquesta simulació, les dades que conté se suprimiran.
  • Destinataris: les dades facilitades no se cediran a tercers, tret d’obligació legal o per prestar el servei.
  • Informació addicional i exercici de dret: pots consultar més informació sobre la política de protecció de dades de SegurCaixa Adeslas i, especialment, sobre com exercir els drets d’accés, rectificació, supressió i altres, a la pàgina web següent: Protecció de dades