Bruxisme: símptomes i tractament

Publicat:
15-06-2022
bruxismo portada

El bruxisme és un acte involuntari que afecta molta gent. Consisteix a serrar, moure i carrisquejar les dents provocant-ne un desgast anormal. Com que és un acte que es fa de manera inconscient, és més comú durant la nit, tot i que també es pot produir durant el dia.      

Pel fet de no ser-ne conscients, les persones que el pateixen se n’adonen en una fase avançada i quan ja ha derivat en altres signes i símptomes, com ara mal de cap o de mandíbula. Com es pot identificar? Es pot evitar? Quines mesures es poden prendre?

Símptomes del bruxisme

A més del desgast i l’erosió anormal de l’esmalt, el bruxisme presenta altres símptomes que poden ser molestos i que solen actuar com a senyal d’alarma i són claus a l’hora de detectar nous casos d’aquest trastorn. Aquí n’hi ha alguns:

 • Mal de cap, de mandíbula i de queixals             
 • Malestar a la musculatura del coll i les espatlles
 • Dificultat per obrir completament la boca
 • Insomni
 • Sensibilitat dental a aliments freds o calents   

Per què es produeix el bruxisme? Maneres d’evitar-lo

El bruxisme apareix quan la persona que el pateix està estressada, hi ha canvis en el seu estil de vida, s’alimenta malament o té problemes de son. Aquests són els factors de risc més comuns, tot i que no són els únics, els experts asseguren que hi poden haver més factors que estimulin l’aparició d’aquest hàbit.

Algunes maneres d’evitar l’estrès i, per tant, de reduir el bruxisme són:     

 • Fer exercici i ioga  
 • Fer meditació
 • Fer exercicis de respiració profunda
 • Limitar el consum de cafeïna i alcohol

Com es pot tractar el bruxisme?

Encara que les mesures de control de l’estrès són importants per controlar la causa del bruxisme, en la major part dels casos cal l’ajuda de l’odontologia i la fisioteràpia per protegir les peces dentals i disminuir la tensió muscular de la boca.

En cas de sospita de bruxisme, es recomana acudir a la nostra clínica dental de confiança per fer-ne l’avaluació i el diagnòstic. El tractament de bruxisme acostuma a ser l’ús d’una fèrula de descàrrega nocturna personalitzada que protegirà les dents del desgast i rebaixarà la tensió. 

Les fèrules de descàrrega s’elaboren amb material acrílic dur i les fa un laboratori protètic de manera personalitzada seguint les indicacions de l’odontòleg perquè s’ajustin a la forma de la boca i la mossegada de cada pacient.                    

A Adeslas Dental disposem de més de 1.600 odontòlegs per ajudar-te en les nostres més de 185 clíniques. Demana hora i fes-te una revisió bucodental completa.

 

Recorda que a la pòlissa tens inclosa una revisió bucodental gratuïta i tens més de 185 Clíniques Dentals Adeslas i més de 1.600 odontòlegs a la teva disposició.

DEMANAR CITA

×

Per calcular el preu de l’assegurança, si us plau, accepta la informació següent

Informació legal: recorda que pots desistir del contracte, sense haver-ne d’indicar els motius i sense que se t’apliqui cap penalització, durant els primers trenta dies naturals des de la data en què l’assegurador et faciliti la documentació corresponent a la pòlissa.

Informació bàsica sobre protecció de dades:

 • Responsable del tractament: SegurCaixa Adeslas, SA d’Assegurances i Reassegurances.
 • Finalitat i legitimació: basant-nos en el desenvolupament de mesures precontractuals d’acord amb la teva sol·licitud (execució de contracte) tractarem les teves dades personals per tramitar la simulació d’assegurança, com també per fer el perfilat per calcular l’import de la prima. Així mateix, les dades de contacte es faran servir per enviar-te la informació derivada de la sol·licitud.
 • Conservació: en cas que no es formalitzi la pòlissa passats deu dies hàbils des de la data de finalització de validesa d’aquesta simulació, les dades que conté se suprimiran.
 • Destinataris: les dades facilitades no se cediran a tercers, tret d’obligació legal o per prestar el servei.
 • Informació addicional i exercici de dret: pots consultar més informació sobre la política de protecció de dades de SegurCaixa Adeslas i, especialment, sobre com exercir els drets d’accés, rectificació, supressió i altres, a la pàgina web següent: Protecció de dades