Tens algun dubte de com gestionar la teva autorització?

Aquí resolem les preguntes més freqüents:

 

On puc consultar l'estat d'una autorització?

Estem treballant perquè, ben aviat, puguis consultar l'estat de les autoritzacions des de la teva àrea privada. Actualment, accedint a autoritzacions des del menú de la vostra àrea privada, trobareu un xat on podreu sol·licitar xatejar amb un agent especialitzat que us podrà informar de l'estat de la vostra autorització.

Com puc sol·licitar una autorització des de l'Àrea Client?

Per sol·licitar una autorització des de l’Àrea Client has d’accedir a l’opció Serveis mèdics > Autoritzacions. Et recomanem que tinguis preparada prèviament la documentació que cal pujar (prescripció del metge), el centre i la data.   

Encara no sé la data de la prova, què he d'indicar al camp Data de realització de la prova?

Has d’indicar una data aproximada tenint en compte la caducitat de l’autorització que sol·licitis, que és de 30 dies naturals des de la data que indiquis a la sol·licitud. En cas d’ingressos i intervencions ambulatòries o quirúrgiques, la data de l’ingrés ha de ser exacta. Per això et recomanem que, abans de fer la sol·licitud i en qualsevol cas, contactis amb el centre mèdic per tenir una data exacta abans de sol·licitar l’autorització.

Com sabré si una autorització sol·licitada per l'Àrea Client està aprovada o no?

Quan es gestioni l’autorització rebràs un e-mail al correu electrònic informat a la petició. En cas d’acceptació s’adjuntarà un enllaç per poder descarregar el document (autorització) que hauràs de lliurar al centre mèdic. Si calgués, et demanaríem més documentació que hauries d’adjuntar fent una nova petició.       

Com puc modificar el centre mèdic d'una autorització ja gestionada?

T’informem que primer has de confirmar que aquest centre és al quadre mèdic d’Adeslas per a l’especialitat que sol·licites. Si és així, ho pots fer des de l’Àrea Clients amb una nova sol·licitud.   

Algun dubte més?

Si necessites posar-te en contacte amb el nostre servei d'atenció al client ho pots fer a través del 900 50 50 40 (atenció 24h). Recorda tenir a mà la teva targeta Adeslas en el moment de fer la trucada.

×

Per calcular el preu de l’assegurança, si us plau, accepta la informació següent

Informació legal: recorda que pots desistir del contracte, sense haver-ne d’indicar els motius i sense que se t’apliqui cap penalització, durant els primers trenta dies naturals des de la data en què l’assegurador et faciliti la documentació corresponent a la pòlissa.

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable del tractament: SegurCaixa Adeslas, SA d’Assegurances i Reassegurances.
  • Finalitat i legitimació: basant-nos en el desenvolupament de mesures precontractuals d’acord amb la teva sol·licitud (execució de contracte) tractarem les teves dades personals per tramitar la simulació d’assegurança, com també per fer el perfilat per calcular l’import de la prima. Així mateix, les dades de contacte es faran servir per enviar-te la informació derivada de la sol·licitud.
  • Conservació: en cas que no es formalitzi la pòlissa passats deu dies hàbils des de la data de finalització de validesa d’aquesta simulació, les dades que conté se suprimiran.
  • Destinataris: les dades facilitades no se cediran a tercers, tret d’obligació legal o per prestar el servei.
  • Informació addicional i exercici de dret: pots consultar més informació sobre la política de protecció de dades de SegurCaixa Adeslas i, especialment, sobre com exercir els drets d’accés, rectificació, supressió i altres, a la pàgina web següent: Protecció de dades