Infecció per mol·luscs en la infància: què són, com es contagien i quina n’és l’evolució?

Publicat:
 •
Share

Pòdcast
Nens

¿Descobreix què són els mol·luscos en la infància i com es contagien – Adeslas Salut i Benestar

A l’episodi d’avui de Sin Cita Previa abordarem la infecció per mol·luscs en la infància, originada per un virus que dona lloc a lesions cutànies, semblants a granets sobreelevats de mida variable, i que té una evolució benigna i favorable.


Encara que la paraula mol·lusc soni a musclos o cloïsses, també hi ha una infecció viral de la pell que els pediatres veuen molt habitualment i que porta el mateix nom. El mol·lusc contagiós és una infecció cutània força comuna durant la infància que sol desaparèixer sola, però que també té un tractament específic.

Què és el mol·lusc contagiós?

El mol·lusc contagiós en la infància és una infecció cutània comuna causada per un virus de la família Poxviridae i de gènere Mollusc. Afecta principalment infants i es caracteritza per petites lesions o protuberàncies perlades a la pell, que poden aparèixer en qualsevol part del cos.

El mol·lusc contagiós es transmet fàcilment mitjançant el contacte directe amb la pell o amb objectes contaminats, com ara tovalloles o joguines.

És important evitar rascar o manipular les lesions, ja que pot afavorir la propagació del virus a altres àrees del cos o a altres persones.

Tot i que generalment és inofensiu i tendeix a desaparèixer sol en un termini de diversos mesos, en alguns casos pot requerir tractament, en especial si les lesions es troben en àrees sensibles (àrees de frec, àrees visibles) o si hi ha una infecció secundària (sobreinfecció).

Però, quins infants són més propensos a tenir mol·luscs? És veritat que cauen sols amb el pas de temps? Cal aplicar algun tractament per accelerar-ne el guariment? I la canalla pot continuar anant a l’escola o a la piscina?

Està a punt de començar un nou episodi de Sin Cita Previa en el qual us expliquem tot el que heu de saber sobre la infecció per mol·luscs en la infància. Així doncs, ajusteu-vos bé els auriculars perquè comencem.

 

Referències:

1Mol·lusc contagiós: una infecció freqüent en la infància, de Sin Cita Previa amb Dos Pediatras en Casa. Novembre, 2023.