Càries: Detecta-les a temps

Publicat:
15-02-2023
Dentista realizando limpieza bucal

Un dels problemes més freqüents pel que fa a salut dental són les càries. Es tracta d’una infecció bacteriana a les dents provocada pels sucres que ingerim i que no eliminem amb la higiene oral. Una càries pot arribar a “trencar” l’esmalt de la dent i permetre que els microbis accedeixin a l’interior.

Per prevenir la càries és fonamental mantenir una higiene bucodental correcta i, per fer-ho, ens ajudarà:

 • Tenir una rutina diària d’higiene oral que ens resulti fàcil de seguir.
 • Fer servir pasta de dents amb fluor.
 • Utilitzar, a més del raspall, el fil dental i els raspalls interproximals si cal.
 • Mantenir una dieta equilibrada que inclogui lactis, cereals, peix blau i cinc racions diàries de fruita i verdura.Evitar els aliments ensucrats i deixar el tabac.
 • Visitar de forma periòdica el dentista. Recorda que l’assegurança t’ofereix una revisió dental anual gratuïta. 

És important detectar aquestes infeccions al més aviat possible per tractar-les a temps. Una càries no tractada pot arribar a generar dolor intens, evolucionar cap a una infecció més gran i fins i tot provocar la pèrdua de la dent. En cas de molèstia, és recomanable visitar el dentista al més aviat possible perquè ho pugui valorar.

El primer tractament de referència per tractar una càries és una obturació, que consisteix a eliminar el teixit danyat, netejar la cavitat i farcir-la amb un empastament. Però si el nervi de la dent s’ha vist afectat, aleshores caldrà valorar l’endodòncia.

Alguns dels símptomes més habituals que ens poden fer sospitar que cal una endodòncia són una sensibilitat al calor o al fred prolongada; sentir dolor i molèsties a l’hora de mastegar, i tenir les genives inflades i decolorades.

Què és una endodòncia i per què la recomana el dentista?

L’endodòncia és un tractament per a dents infectades o greument descompostes al nervi de la dent. El tractament consisteix a reparar i salvar la dent eliminant-ne la polpa dental per, després, netejar i segellar l’interior de la peça.

Les infeccions que cal abordar amb una endodòncia es poden generar, a més de per la càries, per esquerdes o fractures, o per successius procediments dentals.              
Quan el dentista et recomana fer una endodòncia és perquè aconseguiràs:

 • Evitar que t’extreguin una dent natural.
 • No tenir problemes d’halitosi.Recuperar la masticació sense molèsties. 
 • Prevenir problemes més grans que t’obliguin a fer tractaments dentals amb més impacte a la boca.

Ves a la teva clínica dental a fer-te revisions periòdicament. Una càries, quan només és una petita taca a l’esmalt, pot tenir una solució senzilla. SegurCaixa Adeslas posa a la teva disposició les Clíniques Dentals Adeslas, amb especialistes que t’aconsellaran la millor solució en cada cas. Recorda que pel fet de ser assegurat tens inclosa una revisió bucodental anual a la pòlissa.         

DEMANAR HORA AQUÍ

×

Per calcular el preu de l’assegurança, si us plau, accepta la informació següent

Informació legal: recorda que pots desistir del contracte, sense haver-ne d’indicar els motius i sense que se t’apliqui cap penalització, durant els primers trenta dies naturals des de la data en què l’assegurador et faciliti la documentació corresponent a la pòlissa.

Informació bàsica sobre protecció de dades:

 • Responsable del tractament: SegurCaixa Adeslas, SA d’Assegurances i Reassegurances.
 • Finalitat i legitimació: basant-nos en el desenvolupament de mesures precontractuals d’acord amb la teva sol·licitud (execució de contracte) tractarem les teves dades personals per tramitar la simulació d’assegurança, com també per fer el perfilat per calcular l’import de la prima. Així mateix, les dades de contacte es faran servir per enviar-te la informació derivada de la sol·licitud.
 • Conservació: en cas que no es formalitzi la pòlissa passats deu dies hàbils des de la data de finalització de validesa d’aquesta simulació, les dades que conté se suprimiran.
 • Destinataris: les dades facilitades no se cediran a tercers, tret d’obligació legal o per prestar el servei.
 • Informació addicional i exercici de dret: pots consultar més informació sobre la política de protecció de dades de SegurCaixa Adeslas i, especialment, sobre com exercir els drets d’accés, rectificació, supressió i altres, a la pàgina web següent: Protecció de dades