EN LA CURA DE LA BOCA, NO AGAFIS VACANCES

Publicat:
30-06-2023
cuidado de boca en verano

A l’estiu, especialment quan estem de vacances, canviem d’horaris, rutines i activitats diàries i es relaxen els hàbits saludables que s’han anat adquirint durant l’any pel que fa a alimentació, exercici, etc. A més, sobretot si estem fora de casa, acostumem a descuidar els nostres hàbits d’higiene oral.

Volem que res no t’impedeixi gaudir de les vacances i per fer-ho et donem les pautes necessàries per cuidar la salut bucodental durant les vacances i ajudar-te a detectar qualsevol símptoma que indiqui que necessites una visita al dentista.

Consells per cuidar-te la boca durant les vacances d’estiu:

 • Mantén les rutines d’higiene bucodental. És important raspallar-se les dents almenys dos cops al dia. Si has d’estar fora de casa, prepara un necesser  amb pasta de dents, col·lutori, fil dental i un raspall per tenir-ho sempre a mà. Inclou-hi també un bàlsam amb protecció solar per protegir-te els llavis del sol.
 • No abandonis els tractaments en curs. No t’oblidis d’emportar-te sempre l’ortodòncia o la fèrula de descàrrega i fes-les servir tal com t’ho hagi indicat l’odontòleg.
 • Vigila  l’alimentació. A l’estiu consumim més gelats, refrescos i granissats que, en ser àcids, poden danyar l’esmalt i afavorir les càries. Inclou a la dieta  aliments saludables com ara fruita, verdura i peix. Menjar sa no està renyit amb gaudir de les vacances.
 • Hidrata’t bé. La calor contribueix a la deshidratació i a la sensació de tenir la boca seca, cosa que està molt relacionada amb el mal alè. A més, beure prou  aigua ajuda a equilibrar el pH de la boca i disminueix l’aparició de càries.
 • Evita l’alcohol i el tabac. L’alcohol i el tabac són substàncies especialment perjudicials per a la salut oral. Per tant, les hem d’evitar o limitar-ne el consum al màxim.
 • Vigila  amb  el  clor. Una exposició molt prolongada al clor de les piscines pot resultar perjudicial per a les dents.
 • Visita el dentista. És recomanable anar a una revisió periòdica després de les vacances per comprovar que no hagin sorgit problemes durant l’estiu.  

Senyals que et poden alertar sobre un problema de salut oral

Encara  que  cuidem  la  salut  de  la  boca,  poden  sorgir  problemes  que  requereixin  una  visita  a l’odontòleg. Et recomanem que et facis una revisió professional si observes: 

 • Augment sobtat de la sensibilitat  dental. Una sensibilitat excessiva al contacte, als canvis de temperatura o als aliments dolços o àcids pot reflectir  càries, un dany a l’esmalt dental o a les genives. 
 • Inflamació, canvis de color o sagnat de genives. La salut gingival està relacionada amb diverses malalties cròniques i que poden desembocar en periodontitis i pèrdua de peces dentals.
 • Dolor intens i sobtat en dents o queixals. Es podria tractar de càries, fractures o fissures dentals, infeccions orals, etc.
 • Cúmuls de tosca. La tosca és una capa de bacteris que s’enganxa a les dents i va danyant l’esmalt dental i les genives. No s’elimina amb el raspallat diari, per la qual cosa caldrà fer una neteja dental professional.    
 • Bonys o ferides. Consulta l’odontòleg si t’apareix un bony de manera sobtada o tens una ferida que no ha cicatritzat correctament després de 15 dies.  Podria ser un símptoma d’altres malalties com la diabetis o el càncer oral. 
 • Mal alè. El mal alè crònic pot ser indicatiu de càries, malaltia periodontal, diabetis, infeccions pulmonars, etc. 
 • Canvis en el color o la textura de la llengua. Podrien ser símptomes d’infeccions com la candidiasi oral.
 • Desgast irregular de les dents. Podries patir bruxisme o un problema de mossegada. També es pot deure a una erosió dental excessiva causada per reflux gàstric, pel consum excessiu d’aliments àcids i carbonatats, etc. 

Urgències dentals durant les vacances

Podem tenir accidents o imprevistos durant les vacances que requereixin una visita urgent al dentista. Contacta amb un servei d’urgències dentals si:  

 • Se t’ha trencat alguna peça dental o l’ortodòncia.
 • Tens dificultat per obrir la boca o comences a sagnar de sobte.
 • Se t’ha trencat o s’ha desprès algun dels empastaments o corones.
 • Tens una ferida oberta a la boca que necessita sutura.

Recorda que SegurCaixa Adeslas té 188 Clíniques Dentals Adeslas, que a l’estiu també disposen del servei d’urgències al qual pots acudir sense cita prèvia en cas de necessitat.

Aprofita l’estiu per fer-te revisar la salut de la boca 

Abans o després de les  vacances, demana hora per fer-te una revisió i detectar possibles problemes de salut bucodental, perquè et puguem recomanar el tractament adequat en cas que ho necessitis i,  per descomptat, assessorar-te perquè et cuidis millor la boca. Recorda que, a més, pel fet de ser assegurat de Salut, tens inclosa una revisió bucodental anual a la pòlissa.

 

DEMANA CITA

×

Per calcular el preu de l’assegurança, si us plau, accepta la informació següent

Informació legal: recorda que pots desistir del contracte, sense haver-ne d’indicar els motius i sense que se t’apliqui cap penalització, durant els primers trenta dies naturals des de la data en què l’assegurador et faciliti la documentació corresponent a la pòlissa.

Informació bàsica sobre protecció de dades:

 • Responsable del tractament: SegurCaixa Adeslas, SA d’Assegurances i Reassegurances.
 • Finalitat i legitimació: basant-nos en el desenvolupament de mesures precontractuals d’acord amb la teva sol·licitud (execució de contracte) tractarem les teves dades personals per tramitar la simulació d’assegurança, com també per fer el perfilat per calcular l’import de la prima. Així mateix, les dades de contacte es faran servir per enviar-te la informació derivada de la sol·licitud.
 • Conservació: en cas que no es formalitzi la pòlissa passats deu dies hàbils des de la data de finalització de validesa d’aquesta simulació, les dades que conté se suprimiran.
 • Destinataris: les dades facilitades no se cediran a tercers, tret d’obligació legal o per prestar el servei.
 • Informació addicional i exercici de dret: pots consultar més informació sobre la política de protecció de dades de SegurCaixa Adeslas i, especialment, sobre com exercir els drets d’accés, rectificació, supressió i altres, a la pàgina web següent: Protecció de dades