Paladar inflamat: causes, símptomes i tractaments

Publicat:
23-05-2023
dolor paladar

Què cal fer quan notes que tens el paladar inflamat?

El paladar és la part superior de la boca. Separa la boca de la cavitat nasal i està format per una àrea d’os a la part anterior de la boca i una part tova a la part posterior, que acaba en allò que coneixement com a campaneta.

 

Ens hem d’amoïnar per la inflamació del paladar?

Hi ha diferents causes que poden provocar una inflació al paladar, però en general no són greus.

Per determinar si es tracta d’un procés greu, el primer que caldria establir és l’origen de la inflamació, els més habituals són:

  • Úlceres bucals: també conegudes com a aftes. Són lesions lleus i superficials que apareixen per diferents motius.
  • Herpes oral o labial: el virus de l’herpes simple és el responsable d’aquesta mena d’infecció que pot generar llagues doloroses a l’interior de la boca. Aquesta infecció, a més pot, arribar a provocar febre.
  • Traumatismes: es poden produir per la ingesta d’aliments durs o calents, per exemple.
  • Deshidratació: la falta d’hidratació pot generar sequedat a la boca i, si es manté en el temps, també pot generar inflamació.

En el cas de l’herpes oral, un cop curat, pot tenir períodes de recurrència. No ens hem d’estranyar si en esdeveniments tensionals reapareixen les ferides per la reactivació del virus.

En el cas de les úlceres bucals, es pot treballar la prevenció evitant ingerir alguns aliments que poden generar aquesta mena de ferides, com alguna fruita seca, les maduixes, el cafè, la xocolata o el formatge. El tabac i l’estrès també poden estar implicats en l’aparició d’aquesta mena de ferides. Els hàbits d’higiene bucodental són, com sempre, clau en la prevenció.

 

Com s’ha de tractar un paladar inflamat?

Com ja hem vist, les causes d’aquesta inflamació poden ser de moltes menes i, en la major part dels casos, no cal que hi intervingui cap especialista. Amb el pas dels dies, la inflamació desapareix per si sola.

Però, tot i que la inflamació del paladar no és motiu de preocupació en si mateixa, hi ha casos en què sí que és recomanable recórrer a un dentista o un metge de capçalera que pugui fer una valoració més en profunditat. Aquest seria el cas, si la inflamació no desapareix amb el pas dels dies o està acompanyada d’altres símptomes que puguin ser indicatius d’una altra patologia.

Tot i que, en el cas de les úlceres bucals, pot ser convenient recórrer a algun tipus de tractament que en redueixi la freqüència d’aparició o la gravetat, per a la qual cosa és recomanable consultar un especialista.

Recorda que SegurCaixa Adeslas té les Clíniques Dentals Adeslas, on un especialista pot valorar aquests casos i recomanar-te tractaments que puguin reduir la inflamació i el dolor si ho considera necessari. Recorda que, a més, per ser assegurat tens inclosa una revisió bucodental anual a la pòlissa.

 

DEMANA CITA

×

Per calcular el preu de l’assegurança, si us plau, accepta la informació següent

Informació legal: recorda que pots desistir del contracte, sense haver-ne d’indicar els motius i sense que se t’apliqui cap penalització, durant els primers trenta dies naturals des de la data en què l’assegurador et faciliti la documentació corresponent a la pòlissa.

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable del tractament: SegurCaixa Adeslas, SA d’Assegurances i Reassegurances.
  • Finalitat i legitimació: basant-nos en el desenvolupament de mesures precontractuals d’acord amb la teva sol·licitud (execució de contracte) tractarem les teves dades personals per tramitar la simulació d’assegurança, com també per fer el perfilat per calcular l’import de la prima. Així mateix, les dades de contacte es faran servir per enviar-te la informació derivada de la sol·licitud.
  • Conservació: en cas que no es formalitzi la pòlissa passats deu dies hàbils des de la data de finalització de validesa d’aquesta simulació, les dades que conté se suprimiran.
  • Destinataris: les dades facilitades no se cediran a tercers, tret d’obligació legal o per prestar el servei.
  • Informació addicional i exercici de dret: pots consultar més informació sobre la política de protecció de dades de SegurCaixa Adeslas i, especialment, sobre com exercir els drets d’accés, rectificació, supressió i altres, a la pàgina web següent: Protecció de dades