Chica de vacaciones en la montaña

Viatjar és un plaer. Permet visitar nous destins i conèixer des de la cultura fins a la gastronomia. A més, alguns estudis demostren que augmenta la felicitat i millora l’estat d’ànim. Però, malauradament, té una cara menys amable: els contratemps. Per això és fonamental contractar una assegurança d’assistència en viatge. I també saber com declarar un sinistre en un viatge en cas de produir-se un contratemps.

 

Sens dubte, és un tema de gran importància, ja que qui viatja no està exempt de patir contratemps com un problema de salut, la pèrdua de l’equipatge o la cancel·lació del vol. Per això, en aquesta guia t’explicarem quins són els principals sinistres que poden produir-se durant un viatge i com declarar-los a SegurCaixa Adeslas. Pren-ne nota!

Què és un sinistre i de quins tipus n’hi ha?

Pel que fa a què és un sinistre en un viatge, cal dir que es tracta d’un contratemps cobert per l’assegurança que pot ocasionar un perjudici o dany a l’assegurat que viatja a l’estranger. Contratemps més freqüents que resolen les companyies a través d’una

No són una broma: 6 de cada 10 sinistres d’assistència en viatge que atenen les asseguradores es deuen a un problema de salut. Per això, és primordial disposar d’una assegurança que, entre altres prestacions, cobreixi les despeses mèdiques, farmacèutiques o d’hospitalització a la destinació.

Precisament, els problemes de salut a l’estranger provoquen, en alguns casos, malalties greus o fins i tot la mort d’una persona. En situacions tan delicades, una assegurança de viatge facilita traslladar un client des d’un altre país fins a Espanya. D’aquesta manera, l’assegurat o la seva família no han d’afrontar el cost d’un servei valorat en milers d’euros.

La cancel·lació del viatge per causes alienes o personals és un altre dels sinistres que es produeix amb certa freqüència. Ens referim a la suspensió d’un vol o d’un altre servei de transport, a una intervenció quirúrgica d’urgència, a la mort d’un familiar, a la incorporació a un treball… Sempre que es trobi contemplada a la pòlissa, una cancel·lació és un sinistre cobert per una assegurança en viatge.

I entre els contratemps que causen perjudicis o danys als viatgers es troba la pèrdua o demora de l’equipatge. En el primer cas, una assegurança de viatges indemnitza els assegurats sempre que el transportista sigui responsable de la pèrdua de les maletes. I aquest tipus de pòlissa també ajuda econòmicament els afectats si l’equipatge triga a arribar a la destinació.

Així mateix, durant un viatge a l’estranger és possible que una persona vegi la necessitat de prolongar l’estada al país, que hagi de tornar a Espanya abans de temps o que pateixi un retard en un servei de transport. Aquests són contratemps considerats sinistres i coberts per les assegurances d’assistència en viatge d’Adeslas.

Si vols ampliar la informació sobre aquests contratemps, te n’oferim tots els detalls a la nostra guia especial 5 cobertures essencials per viatjar a l’estranger. Gràcies a aquesta podràs conscienciar-te sobre la importància de fer un viatge sabent que estàs ben protegit per la teva assegurança.

Per cert: si t’agrada practicar activitats recreacionals a l’hivern fora d’Espanya, disposem d’una cobertura específica per als aficionats a l’esquí que cobreix despeses i reemborsaments en cas de contratemps. Una altra mena de sinistre en un viatge que et convé conèixer.

Segons el que hem exposat, queda patent que és indispensable contractar una assegurança abans de viatjar a l’estranger. Però, què passa si patim un sinistre en un viatge a un altre país? Si et trobes en aquesta situació a l’estranger i no saps què fer, el primer que t’aconsellem és que mantinguis la calma en la mesura que sigui possible.

 

I encara que els passos a seguir poden variar en funció del tipus de contratemps, les següents recomanacions t’ajudaran a solucionar-lo:

Què fer en cas de sinistre durant un viatge

1

Contacta immediatament amb SegurCaixa Adeslas.

Si has contractat una assegurança d’assistència en viatge, no ho dubtis: posa’t en contacte amb nosaltres a través de les vies habilitades a aquest fi i explica’ns què ha passat.

2

Notifica el sinistre tan aviat com sigui possible.

Si el sinistre està cobert per la pòlissa, des del servei d’atenció al client t’indicaran quina és la informació i la documentació necessària per tramitar el contratemps.

3

Segueix les indicacions del servei d’atenció al client.

Igualment, els nostres professionals et diran què has de fer o a on has d’anar a la teva destinació, depenent del tipus de contratemps, perquè t’atenguin.

Com declarar un sinistre en viatge

Sabem com declarar un sinistre en un viatge és crucial perquè et puguem ajudar i resoldre el teu problema tan ràpid com sigui possible. Per a això, has de conèixer el procés i els terminis de declaració d’un contratemps, així com la documentació necessàri

Com hem comentat, és imprescindible que, si pateixes un sinistre a l’estranger, et comuniquis ràpidament amb SegurCaixa i notifiquis el contratemps en el termini establert.

  • Contacte amb SegurCaixa Adeslas. Per a trucades dels assegurats des de qualsevol lloc del món, hem habilitat el número de telèfon +34 91 745 32 80 (línia operativa durant les 24 hores del dia).

  • Termini per declarar un sinistre. Recorda: llevat que a la pòlissa es determini un període superior, el termini per declarar un sinistre a una asseguradora és de 7 dies. Així ho estableix la Llei 50/1980, de 8 d’octubre, de contracte d’assegurança.

I per tramitar la declaració d’un sinistre en un viatge, et sol·licitarem la següent informació:

  • Nom de l’assegurat

  • Número de pòlissa de l’assegurança de viatge

  • Número de telèfon.

  • El lloc on ets.

  • El tipus d’assistència que necessites.

     

Igualment, caldrà que ens proporcionis una sèrie de documents o proves per verificar el sinistre, agilitzar el procés de declaració, cobrir el contratemps i indemnitzar o reemborsar, depenent del contratemps en qüestió. Entre els documents i proves que acostumen a requerir-se hi consten:

  • Informes mèdics.

  • Denúncies policials.

  • Factures i rebuts.

  • Comprovants de reserves o bitllets de viatge.

  • Justificants d’incidències (com l’Informe d’irregularitat d’equipatge o PIR, per les sigles en castellà).

  • Fotografies.

 

Per tot el que hem exposat, confiem haver-te ajudat a saber com declarar sinistres en un viatge. Però no oblidis que per estar ben protegit a l’estranger cal que contractis una assegurança d’assistència en viatge que cobreixi els principals contratemps.

Preguntes freqüents

Per notificar un sinistre relacionat amb una assegurança de viatge de SegurCaixa Adeslas pots trucar a qualsevol hora del dia al número de telèfon +34 91 745 32 80.

Si a la pòlissa no s’ha establert un període superior, el termini per declarar un sinistre a una asseguradora és de 7 dies.

Quan es pateix un sinistre en un viatge cal mantenir la calma. I, després, posar-se en contacte amb el servei d’atenció al client de SegurCaixa Adeslas i seguir les indicacions dels seus professionals.

Beneficis de contractar el nostre segur de viatge