Cinc consells per practicar esports d'hivern

Publicat:
04-03-2022
Consejos para practicar deportes de invierno

Si ets dels que esperen que arribin els mesos freds per esplaiar-te amb les teves aficions esportives, hi ha cinc coses que has de saber per prevenir lesions.

Els accidents derivats dels esports d'hivern, com l'esquí, l'snowboard, les raquetes, el patinatge sobre gel o l'hoquei es poden prevenir prenent algunes precaucions abans d'iniciar l'activitat.

Els experts del Col·legi Professional de Fisioterapeutes de Castella-la Manxa (COFICAM) 1 han elaborat un seguit de consells per prevenir accidents relacionats amb els esports d’hivern; no te’ls perdis:

  1. No t’oblidis d’escalfar. En els esports d’hivern, en general vinculats al lliscament, són freqüents els esquinços de turmell, genoll o canell. Per evitar-los al màxim possible, és fonamental escalfar bé les articulacions, sobretot les indicades abans. Els moments abans de fer la pràctica esportiva triada, convé preparar el cos per fer moviments que no es fan habitualment: girar els canells i els turmells, i flexionar els genolls, els colzes i el maluc durant uns minuts abans de “sortir” a la pista t’ajudarà a prevenir lesions.

  2. Estudia la previsió del temps. El tipus de neu i la climatologia condicionen la gravetat dels accidents i les seves conseqüències: la neu dura i el gel són dos dels escenaris més perillosos, evita’ls tant com puguis.

  3. No vagis per davant de les teves possibilitats. Està bé posar-se reptes per millorar, però cal ser realista: si ets inexpert no vagis al límit. La incidència més gran de lesions en extremitats superiors, fractures de canell i clavícula s’acostuma a deure a caigudes fortes. Un altre factor que cal tenir en compte és la velocitat, ja que es poden produir luxacions d’espatlla i contusions greus al cap i la columna vertebral.

  4. Ves ben equipat. Anar vestit de manera adequada per a la pràctica de l’esport és fonamental per evitar possibles lesions. Porta guants i ulleres correctes, casc en els casos que calgui, botes d’esquí que s’ajustin perfectament, a més d’ulleres de sol garantides, crema solar protectora..., són elements bàsics per a qualsevol amant d’aquest tipus d’esports. Com que el més probable és que els utilitzis d’un any per l’altre, comprova’n l’estat abans d’usar-los: un elàstic trencat o un vidre ratllat poden ser causa de caigudes o de problemes de salut.

  5. Segueix sempre les normes. Els experts del COFICAM recorden que “és important tenir en compte els cartells indicatius sobre les zones perilloses o menys recomanables a la muntanya per evitar possibles accidents innecessaris”.

IMPORTANT: Tal com explica Jesús Reyes, vicepresident del COFICAM, “en cas que es produeixi un accident, és molt important immobilitzar la zona, evitar moviments bruscos i avisar un professional perquè faci el trasllat a urgències”.

 

 

FONTS

1 Col·legi Professional de Fisioterapeutes de Castella-la Manxa (COFICAM). Desembre 2018.

×

Per calcular el preu de l’assegurança, si us plau, accepta la informació següent

Informació legal: recorda que pots desistir del contracte, sense haver-ne d’indicar els motius i sense que se t’apliqui cap penalització, durant els primers trenta dies naturals des de la data en què l’assegurador et faciliti la documentació corresponent a la pòlissa.

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable del tractament: SegurCaixa Adeslas, SA d’Assegurances i Reassegurances.
  • Finalitat i legitimació: basant-nos en el desenvolupament de mesures precontractuals d’acord amb la teva sol·licitud (execució de contracte) tractarem les teves dades personals per tramitar la simulació d’assegurança, com també per fer el perfilat per calcular l’import de la prima. Així mateix, les dades de contacte es faran servir per enviar-te la informació derivada de la sol·licitud.
  • Conservació: en cas que no es formalitzi la pòlissa passats deu dies hàbils des de la data de finalització de validesa d’aquesta simulació, les dades que conté se suprimiran.
  • Destinataris: les dades facilitades no se cediran a tercers, tret d’obligació legal o per prestar el servei.
  • Informació addicional i exercici de dret: pots consultar més informació sobre la política de protecció de dades de SegurCaixa Adeslas i, especialment, sobre com exercir els drets d’accés, rectificació, supressió i altres, a la pàgina web següent: Protecció de dades