Consells per a un somriure perfecte a l’estiu

Publicat:
22-07-2022
Consejos para una sonrisa perfecta en verano

Amb l’arribada de l’estiu, l’atenció a la salut bucodental acostuma a reduir-se, ja que és un període de l’any en què canviem les rutines, passem més temps fora de casa i alterem l’horari dels àpats diaris. Per això, preparar-se abans i durant l’època estival és clau per mantenir la cura de les dents, prevenir infeccions i tenir un somriure perfecte.

Així t’ajuda la periodòncia a cuidar-te les dents

Alguns dels procediments més habituals per tenir una boca saludable són els tractaments de periodòncia. Aquesta rama de l’odontologia s’encarrega d’atendre les malalties que afecten les genives i altres estructures que subjecten les dents.

Hi ha una varietat de tractaments que tenen com a finalitat prevenir el sagnat de les genives, la caiguda de les dents i també eliminar la tosca dental. Però alhora la periodòncia també atén patologies com la gingivitis i la periodontitis (destrucció dels teixits i l’os que aguanten les dents).

Tractaments de periodòncia

Principalment, els tractaments de periodòncia es divideixen en no quirúrgics i quirúrgics. No obstant això, també hi ha altres procediments de cirurgia plàstica i regeneratius que es duen a terme en casos més específics de malalties en l’estructura de suport de les dents. En aquest post ens centrarem en els tractaments més habituals:

  • Tractaments periodontals no quirúrgics: el més freqüent és el raspat i l’allisat radicular o curetatge, que té com a objectiu eliminar la placa i la tosca acumulades a les bosses periodontals (espai entre la dent i la geniva on s’acumulen les restes de menjar i la placa). Ajuda a millorar l’estètica i la higiene bucodentals.
  • Tractaments periodontals quirúrgics: el tractament de recessió de les genives acostuma a ser el més habitual a les consultes dentals. Aquesta intervenció ajuda a disminuir la sensibilitat dental i, alhora, a millorar l’estètica. El procediment pot variar, però se sol executar mitjançant un empelt de genives que les repara i prevé la pèrdua òssia.

Clíniques Dentals Adeslas: obertes a l’estiu

A més dels tractaments que pugui aplicar un periodontòleg, sempre prevaldrà la importància de mantenir una higiene oral correcta amb almenys dues raspallades diàries, al matí i a la nit, durant dos minuts.

Però també és recomanable fer-se una neteja al dentista almenys un cop l’any, i també anar a les revisions regulars a la clínica. A la teva Clínica Dental Adeslas ho podràs fer durant tot l’any. També a l’agost! Així, en cas que necessitis un tractament de periodòncia, un odontòleg et podrà recomanar el procediment que s’ajusti millor a les necessitats de la teva estructura dental.

A Adeslas Dental tenim més de 185 clíniques disponibles per cuidar el teu somriure, ara també durant tot l’estiu, incloent-hi els mesos de juliol i agost. Demanar hora i fes-te una revisió bucodental completa.

Demana hora