Webinar: dependència de les tecnologies

Publicat:
22-07-2022
Webinar y tecnologías

Fa uns dies vam celebrar el webinar “Fer servir les noves tecnologies de forma saludable”, un tema d’interès general atès que tots estem atrapats per les pantalles des d’una edat cada vegada més precoç.

La sessió la va dirigir el Dr. Javier Quintero, cap del Servei de Psiquiatria i Salut Mental de l’Hospital Infanta Leonor, amb una dilatada experiència en problemàtiques associades a l’adolescència.

El plantejament del webinar pretén alertar d’alguns dels perills de les noves tecnologies (tecnologies de la informació i la comunicació o TIC) que l’expert planteja amb preguntes com ara: quan va ser l’última vegada que et vas aprendre un número de telèfon?, quan vas marxar de viatge sense activar el navegador del cotxe?

Tal com explica l’expert, aquestes accions complien una funció en el desenvolupament cerebral i exercitaven funcions importants com la memòria de treball. En reduir-se aquest “esforç” mental, ens fem sedentaris cerebrals.

La immersió precoç en les TIC comporta un risc addicional, ja que no suposa el risc de perdre una funció, sinó de no desenvolupar-la, com passa amb els canvis de models de relació, que acaben en substituir la part no verbal de comunicació per una emoticona.

En aquest webinar es revelen algunes claus per fer un ús racional de les TIC, una utilitat que sumi i que no resti en cap cas, ja sigui en les relacions amb els altres o en el desenvolupament mental. Si te’l vas perdre, el pots veure ara aquí.