Webinar: dependència de les tecnologies

Publicat:
22-07-2022
Webinar y tecnologías

Fa uns dies vam celebrar el webinar “Fer servir les noves tecnologies de forma saludable”, un tema d’interès general atès que tots estem atrapats per les pantalles des d’una edat cada vegada més precoç.

La sessió la va dirigir el Dr. Javier Quintero, cap del Servei de Psiquiatria i Salut Mental de l’Hospital Infanta Leonor, amb una dilatada experiència en problemàtiques associades a l’adolescència.

El plantejament del webinar pretén alertar d’alguns dels perills de les noves tecnologies (tecnologies de la informació i la comunicació o TIC) que l’expert planteja amb preguntes com ara: quan va ser l’última vegada que et vas aprendre un número de telèfon?, quan vas marxar de viatge sense activar el navegador del cotxe?

Tal com explica l’expert, aquestes accions complien una funció en el desenvolupament cerebral i exercitaven funcions importants com la memòria de treball. En reduir-se aquest “esforç” mental, ens fem sedentaris cerebrals.

La immersió precoç en les TIC comporta un risc addicional, ja que no suposa el risc de perdre una funció, sinó de no desenvolupar-la, com passa amb els canvis de models de relació, que acaben en substituir la part no verbal de comunicació per una emoticona.

En aquest webinar es revelen algunes claus per fer un ús racional de les TIC, una utilitat que sumi i que no resti en cap cas, ja sigui en les relacions amb els altres o en el desenvolupament mental. Si te’l vas perdre, el pots veure ara aquí.

×

Per calcular el preu de l’assegurança, si us plau, accepta la informació següent

Informació legal: recorda que pots desistir del contracte, sense haver-ne d’indicar els motius i sense que se t’apliqui cap penalització, durant els primers trenta dies naturals des de la data en què l’assegurador et faciliti la documentació corresponent a la pòlissa.

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable del tractament: SegurCaixa Adeslas, SA d’Assegurances i Reassegurances.
  • Finalitat i legitimació: basant-nos en el desenvolupament de mesures precontractuals d’acord amb la teva sol·licitud (execució de contracte) tractarem les teves dades personals per tramitar la simulació d’assegurança, com també per fer el perfilat per calcular l’import de la prima. Així mateix, les dades de contacte es faran servir per enviar-te la informació derivada de la sol·licitud.
  • Conservació: en cas que no es formalitzi la pòlissa passats deu dies hàbils des de la data de finalització de validesa d’aquesta simulació, les dades que conté se suprimiran.
  • Destinataris: les dades facilitades no se cediran a tercers, tret d’obligació legal o per prestar el servei.
  • Informació addicional i exercici de dret: pots consultar més informació sobre la política de protecció de dades de SegurCaixa Adeslas i, especialment, sobre com exercir els drets d’accés, rectificació, supressió i altres, a la pàgina web següent: Protecció de dades